Team

Naast een stichting en een flinke lap grond is Kiemkracht 64 ook een groep bevlogen mensen. Scroll voor een nadere kennismaking naar beneden en ontdek wat ieder van ons bezielt.

Wil je zelf ook deel uitmaken van Kiemkracht 64, dan is een vanzelfsprekende voorwaarde dat je onze visie deelt. We zijn benieuwd op welke manier je bij wilt dragen en hoeveel tijd je erin wilt steken.
Neem gerust contact met ons op om verder te praten.

Samen klussen doen
Een vast onderdeel van onze gezamenlijke werkdagen is ‘samen klussen aanpakken’. Meestal trekken we daar een dagdeel voor uit. Daarnaast kun je werken aan wat jou het meest aantrekt – alleen of met meer mensen. Na een inwerkperiode voel je meestal vanzelf hoeveel verantwoordelijkheid je op je wilt nemen en tot hoever je betrokkenheid bij de organisatie reikt.

Vaste werkdagen
Dinsdag en vrijdag zijn vaste gezamenlijke werkdagen. (Met uitzondering van de winterperiode: dan werken we alleen op vrijdag met het hele team.). In ruil voor je tijd, aandacht en inzet krijg je een heerlijke lunch en wordt in het groeiseizoen beschikbare groente verdeeld onder de teamleden.

    

Teamleden

Elly

“Als buurvrouw was ik erg geïnteresseerd in wat Kiemkracht aan het doen was. De Fam. Boenders leken mij een ondernemende familie. Al gauw wilde ik mee gaan werken omdat ik het belangrijk vond om samen te werken en contact te hebben in de buurt. In de begin periode groeide het onkruid harder dan de groenten en was het aantal vrijwilligers minder. De contacten met de vrijwilligers was heel bijzonder en inspirerend, we leerde veel over biologisch tuinieren en genoten van het samen werken en het buiten zijn. Er werden nieuwe ideeën geboren en uitgevoerd.”

“Nu bijna 3 jaar later staat er een bijzondere tuin waar heel veel mogelijk is zoals nieuwe vormen van de aarde bewerken, voedselbos aanleggen en onderhouden, composteren, nieuw groentes kweken enz.
Er is vooral ook ruimte voor eigen ontwikkeling, wensen en handelingen. Deze plek straalt rust uit en de stilte is er gewoon om dicht bij jezelf te blijven. Ik geniet van het samen werken, de contacten met mede vrijwilligers en de ongedwongen sfeer die er heerst.”

Lucy

“Op het risico af dat het wat hoogdravend klinkt, zeg ik allereerst recht uit m’n hart dat het mij een voorrecht is om deel uit te maken van Kiemkracht 64. Wat een inspirerende gezamenlijke ontdekkingsreis en wat komt de pionier in mij toch volop aan haar trekken op dit bijzonder stuk land! Hier kan ik heel concreet aan de slag met vragen die me al lang bezighouden: Hoe kunnen we genieten van de schoonheid en overvloed die de aarde ons biedt zonder haar te beschadigen en uit te putten? Hoe kunnen we leren van de natuur en met haar samenwerken? Hoe kunnen we leren van elkaar en met respect voor ieders eigenheid op een gelijkwaardige manier samenwerken?”

“De aantrekkingskracht van werken op Kiemkracht 64 zit ‘m voor mij in het feit dat alles hier naast elkaar kan bestaan: diepe zingevingsvragen naast schaamteloos ondiepe lol, geploeter in weer en wind, naast wijn bij een warm vuur, felle botsingen naast feesten van herkenning. Ik vermaak me hier nog wel even……”

Marlien

“Ik voel me altijd echt een aardediertje op het land, met wormen tussen m’n vingers, takjes in m’n haar en zand in m’n sokken. Ik kom dan tot rust en voel me tevreden.”

“Samen hebben we mooie gesprekken, die moeiteloos afgewisseld worden met foute grappen. En we leren een hoop: dat mieren friszuur smaken, dat kleine hondjes verrekte ver weglopen, dat woelmuizen alle kiemplantjes opeten en dat de gele ratelaar het nog niet wint van het gras. Maar vooral maken we een klein stukje aarde heel erg mooi.”

 Kiddy

Kiddy is meerdere dagen per week te vinden op Kiemkracht 64 en richt zich momenteel vooral op het aanleggen van de kruidentuin. Dit doet ze samen met Lucy.
“Het komt mij voor dat ik niet voor de kruiden heb gekozen maar dat zij dat voor mij deden. En toen kwam er een ja.”

Op de vraag waarom ze heeft gekozen om haar tijd bij  Kiemkracht door te brengen antwoord ze: “Hahaha ik kan overal werken maar hier wordt ik het minst tegengewerkt”.